sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Herkullinen kuivakakku lumenvalkoisella kuorrutteella

Haluan jakaa teille yhden kakkuohjeen, koska tämä kakku on niin älyttömän hyvää. Maistoin sitä kummipojan synttäreillä ja ihastuin oitis. ** Kuvasta poiketen kakussa kuuluu olla valkoinen kaunis kuorrute ja koristeeksi esim. hopeisia nonparelleja ** Kuvan kakku on kuorruttamatta, koska se meni pakkaseen, ja laitan kuorruteen myöhemmin.

Itse en välitä kovin makeista kakuista tai leivoksista, vaan kuivakakut on mun suurta herkkua. Tässä kakussa kuorrute, vaikkakin on hieman makea, toimii todella hyvin. Tämä oli ainakin minun makuuni parasta mitä olen aikoihin maistanut. Kokeilkaapa!



*PERINTEINEN KUIVAKAKKU*


2 dl (vanhaa) kermaa
3 dl sokeria
2 munaa
150 g sulatettua voita

Sekoita yllä ja alla olevat ainekset ensin erikseen ja lopuksi kaikki sekaisin. Paistetaan korppujauhotetussa kakkuvuoassa 170 asteessa noin tunti

1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja

*KUORRUTUS*

6 rkl voita
2 rkl sokeria
1 dl kermaa
noin 4 dl tomusokeria

Kuorrutteen tulee olla tarpeeksi paksua, jotta sen saa kauniisti kakun päälle. Tee kuorrute, kun kakku on jäähtynyt!

Sulata sokeri paistinpannussa (vain sulatus, älä ruskista). Lisää kerma ja sekoita hyvin, kunnes sokeri on sulanut kerman joukkoon. Kaada kuuma seos voinokareiden päälle. Lisää joukkoon tomusokeri. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle. Koristeeksi esim. nonparelleja. Herkuttele : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT
**Kuvat blogissani ovat omiani, joten ethän kopioi niitä luvatta!**