sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Herkulliset Raitaleivokset

Miltä kuulostaisi sellainen herkku, jossa on tummaa suklaata, valkoista suklaata, ripaus kookoksen makua ja keksipohja. Minun mielestäni oikein herkullisen hyvälle. Tällaisen herkun on kehitellyt leipomisesta innostunut 11-vuotias tytöntyllerö ystävänsä kanssa. Ohje alla, kokeilkaapa : )

RAITALEIVOKSET


AINEKSET

2 pakettia Kantolan Kulta Marie maitosuklaakeksejä (joissa kookosen maku)

1-2 levyä valkosuklaata

1-2 levyä tummaa suklaata

tomusokeria maun mukaan (on aika makea herkku, joten kannattaa laittaa varoen, vaikka 1 rkl tummaan suklaaseen, eikä valkoiseen ollenkaan).

200 g margariinia tai voita


OHJE

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Murskaa keksit ja lisää sulatettu margariini, sekoita tasaisesti ja levitä pohjaseos leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan (esim. kooltaan noin 20*27 cm, tai hieman isompi, riippuen kuinka paksun tai ohuen pohjan haluaa). Paista pohjaa 6 minuuttia. Laita paistamisen jälkeen pohja vuoassaan jääkaappiin jäähtymään heti, kun vuoka on sen verran jäähtynyt, että sen voi laittaa kaappiin. Anna olla jääkaapissa noin 10-15 min.

Sulata tumma suklaa ja lisää siihen tomusokeri. Levitä suklaa tasaisesti keksipohjan päälle.

Sulata sitten valkosuklaa, ja levitä se tumman sulkaan päälle.

Anna jäähtyä jääkaapissa sen verran, että suklaa on kunnolla jähmettynyt.

Leikkaa sopiviksi paloiksi ja nauti : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT
**Kuvat blogissani ovat omiani, joten ethän kopioi niitä luvatta!**