tiistai 21. lokakuuta 2014

Kanelista

Tiesittekös, että tavallisessa kanelissa on maksalle myrkyllistä Kumariinia? Eli sitä ei kannata syödä säännöllisesti ja muutenkin kannattaa käyttää rajoitetusti. Monellahan sen syönti toki jääkin satunnaisiin korvapuusteihin tai joulunajan herkkuihin. Vaikka silloinkin sitä voi helposti saada liikaa, ihan jo vaikka yhdessä riisipuuroannoksessa. Minä puolestani laittaisin sitä vaikka mihin, kuten pannukakkuun, maustekakkuun (tietty), smoothieen, maustamattomaan jogurttiin jne. No sehän ei passaa, kun siinä on tätä myrkkyä. Kävin nyt sitten ostamassa kanelia, jossa tätä Kumariinia ei ole, tai sitä on minimaalisesti. Tämän maku on mielestäni tosi hyvä, hieman miedompi ja voisiko sanoa lempeämpi. Tavis kanelissahan on hieman pistävähkö maku. Yksi huono puoli tässä myrkyttömässä kanelissa on, se on aika hinnakasta. Mutta, eipä tarvitse luopua makunautinnosta : )

Kaneli Punnitse&Säästä kaupasta.

Samalla ostin myös näitä ihania manteleita, jotka kuorrutettu kanelilla ja suklaalla (ja jotka kummipoikani mielestä näyttää pieniltä perunoilta). Joskin, näissä kaneli on nyt sitä "myrkkykanelia", joten eipä tule popsittua näitä liikaa kerralla ; )

4 kommenttia:

 1. Kumariinia on kanelissa se n. 2g/kg, eli kaksi tuhannesosa... suurissa määrin se ei ole kovin haitallista, eli normikäytössä ei pitäisi tulla ongelmia... vähän turhaa hössötystä minun makuuni, mutta jos itse saat siitä paremman mielen, niin hyvä niin! Blogisi on muuten yleensä tosi ihana!

  VastaaPoista
 2. Jep, kukin tyylillään. Eviran sivulla on maininta, ettei kanelia suositella säännölliseen käyttöön, ja että esim. 50 kg ihmisellä raja tulee vastaan jo yhdestä tl kanelia. Ja itse tosiaan kun lykkäisin sitä vaikka mihin, ja säännöllisesti, niin ehkä on ihan hyvä miettiä hieman, pitkässä juoksussa kun sillä voi olla merkitystä... Jos käyttö olisi satunnaista, niin en niin tästä välittäisikään, vaikka raja satunnaisesti ylittyisikin.

  Kiitos kiitos : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanelifanina olen kiinnittänyt tähän asiaan kovasti huomiota ja tuo Eviran teelusikka-suositusmäärähän tarkoittaa sitä, minkä tuo 50 kiloinen voi syödä vielä suhteellisen turvallisesti päivittäin. (painavampi sitten enemmän). Mutta jos ajatellaan sitä teelusikallista, niin onhan se melkoinen määrä, enkä edes minä saa päivässä käytettyä tuota määrää. Harva esim. puuron päällekkään tuollaista määrää pölläyttää (paitsi riisipuuron, köh...) Ja tosiaan, minäkään en sitä kanelia käytä ihan päivittäin, joten olen todennut, että eipä tuosta kannata liikaa murehtia.

   Poista
 3. Lasten kanssa pitää myös varoa, kun ovat niin pienikokoisia. Itse käytän todella harvoin kanelia, kun en sitä ripottele riisipuuroonkaan, mutta kanelipullat ja -korput ovat pienimmän suosikkeja, joten pitääpä hakea anopille Punnitse ja säästä -liikkeestä turvallisempi vaihtoehto. Kiitos vinkistä, että sellaistakin saa :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT
**Kuvat blogissani ovat omiani, joten ethän kopioi niitä luvatta!**