perjantai 18. syyskuuta 2015

Mietteitä joulun odotuksesta

Olisiko jo aika aloitella joulun odotus? Minulta on jotkut ihmiset jo kysyneet, että mitä ihmettä, kun en ole vielä(kään) alkanut kohkaamaan, että "kohta on jo joulu". Ennen kun se alkoi minulla suurin piirtein jo jossain kohdin kesän lopulla. Viime vuosina olenkin huomannut hienoisen muutoksen itsessäni, että sellainen suurempi kohkaaminen on jäänyt pois ja tilalle on tullut rauhallisempi joulun odottaja minä. Myös esille laitettavien joulukoristeiden määrä on vähentynyt selvästi, ja koristeet vaihtuneet yksinkertaisemmiksi. Nyt kuitenkin, kun jo syyskuussa mennään ja illat hämärtyy, on aika alkaa poltella kynttilöitä, leipoa herkkuja, hankkia lisää joululahjoja jemmaan (mitä olen kylläkin tehnyt jo pitkin vuotta, kun on sopiva lahjaidis tullut vastaan), rentoutua ja tunnelmoida, ja näin sitten pikkuhiljaa joulua kohti.

Mitenkäs teillä muilla, minkälaisissa tunnelmissa tänä vuonna?

Tekaisin tänään maustekakun, ja äitini sanoi, että meillä tuoksuu ihan joululle : ). Se oli kyllä totta. Maustekakku, jos jokin leipomus, tuoksuu joululle kaikkine mausteisine tuoksuineen. Hieman alkaa myös näkyä punaista sisustuksessa : )

3 kommenttia:

 1. Itse en niinkään kohkaa arjessani niin paljon joulusta, mutta blogia on mukava kirjoittaa. Kirpparilla tulee kyllä pidettyä silmät auki ympäri vuoden jos löytyisi jotain jouluista ostettavaa, esimerkiksi koristeita, lehtiä tai kirjoja.

  Clas Ohlsoniltahan tilasin ensimmäiset joulujutut jo heinäkuussa, kun sellaisia sieltä vastaan osui. Sittarista ostin Fazerin joulusuklaalevyn jossa on maitosuklaassa mantelia ja karpaloita. Eilen löysin kirpparilta joulukirjan ja olen muutamia joululehtiä myös ostellut kesän mittaan.

  VastaaPoista
 2. Hei! Minun blogissa on sinulle tunnustus :)
  http://joulumimminluona.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Kirppikset on ihan parhaita, monta hyvää löytöä olen myös minäkin niiltä tehnyt! Oliko tämän vuoden joulusuklaa hyvää? Pitää varmaan ostaa yksi levy maistiaisiksi, suklaa kun yleensäkin vaan on niin hyvää :)

  Johanna, kiitokset paljon tunnustuksesta : ) Jätän kuitenkin tällä kertaa vastaamatta, ja koitan joulutohinoistani kertoilla blogissa pitkin matkaa : ) Lisäilin sinun blogisi joulublogi listaukseeni!

  VastaaPoista

COPYRIGHT
**Kuvat blogissani ovat omiani, joten ethän kopioi niitä luvatta!**