lauantai 28. marraskuuta 2015

Palanderin talon joulu

Voi huokaus kuinka kaunista on Palanderin talossa Hämeenlinnassa. Vanha säätyläiskoti on sonnustautunut jouluun, ja tänään oli ilmainen sisäänpääsy sekä glögitarjoilua. Voisiko enää parempaa paikkaa olla etsiä joulun tunnelmaa tänä kaamoksen aikana! Olisipa ihanaa viettää joulua tuollaisessa miljöössä. Ihasteltavaa ja kuvattavaa oli vaikka kuinka paljon. Kuvien laittoon blogiini kysyin toki luvan. Laittelen lisäksi upeista kukka-asetelmista oman postauksensa. Valitettavasti en huomannut kysyä kenen tekemiä ne ovat.

"Palanderin talossa joulua on juhlistettu aina kotimuseon historian alusta saakka. Jo avajaisvuonna 1995 kotimuseon komeaan juhlasaliin pystytettiin joulukuusi. Ajatus laajeni nopeasti koko taloon levittäytyväksi joulunäyttelyksi, joka on auki aina ensimmäisestä adventtiviikonlopusta loppiaiseen, tulevana jouluna 28.11.2015–6.1.2016. Tällä kertaa näyttely on avoinna myös arkipäivisin eli tiistaista sunnuntaihin klo 11-17, opastetut kierrokset puolen tunnin välein ja suuremmat seurueet ennakkovarauksella. Jouluaattona ja joulupäivänä Palanderin talo on suljettuna, mutta tapaninpäivänä 26.12. joulunäyttely on perinteisesti aina avoinna. Palanderin talon joulunäyttelyssä tutustutaan oppaan johdolla hämeenlinnalaisen säätyläiskodin jouluun 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Runsaasti sisustetun upean kotimuseon huoneisiin on lisätty aikakauden jouluun liittyviä koristeita ja esineitä sekä joulun valmisteluun liittyviä kuvaelmia. HÄSA"

2 kommenttia:

  1. Häpeäkseni täytyy myöntää, etten ole tuolla Palanderin talossa koskaan käynyt, vaikka Hämeenlinnassa asunkin. Nyt inspiroiduin postauksestasi sen verran, että aion mennä :)

    VastaaPoista
  2. No sitten sinne ilman muuta joulua fiilistelemään : ) Sen vanha miljöö on kyllä niin ihana, että huh. Suosittelen tässä samalla myös pääsiäisen ajan näyttelyä!

    VastaaPoista

COPYRIGHT
**Kuvat blogissani ovat omiani, joten ethän kopioi niitä luvatta!**